top of page

Kares en COVID19 - nieuwsbrief 1e helft 2020


Ook in Togo is het COVID19 virus een spelbreker in het dagelijks leven. Onze partner heeft een deel van ons donorgeld dan ook gebruikt voor het organiseren van voorlichting over het virus en zij hebben een gedeelte van de KARES financiering gebruikt om mondkapjes, zeep en een schoon waterpunt aan te schaffen.


Zodoende heeft de coöperatie Totin K’NDO ( 24 vrouwen en 5 mannen) in de eerste helft van 2020 onder begeleiding van de voorlichter van onze partnerorganisatie GEVAPAF toch, een flink aantal activiteiten verricht ten aanzien van het produceren van karitéboter en in het kader van landschapsbeheer, de aanplant van jonge bomen.


1. Tijdens 5 productie sessies hebben de vrouwen 250 kg karitéboter gemaakt. Zij hebben deze boter kunnen verkopen op de lokale markt, maar ook via een centraal verkooppunt in de stad. Ze zijn heel trots dat nu ook op bestelling gekocht wordt en zij kunnen deze bestellingen leveren met de nog te verwerken opslag van 800 kg noten. Voor de vrouwen is het maken van karitéboter winstgevend, inmiddels staat er op de gezamenlijke rekening 570 euro/375.000 FCFA (augustus 2020).

2. De voorlichter van de GEVAPAF heeft ook 2 dagen georganiseerd om 55 opgekweekte karité boompjes, 55 néré boompjes (noten waarvan mosterd wordt gemaakt) en 100 acacia stekken (gebruikt voor brandhout) aan te planten. De acacia bomen zijn geplant rondom de karité werkplaats met een aantal karité en nérébomen. De overige 50 karité en néré jongelingen zijn verdeeld onder leden van de coöperatie om te planten op hun eigen grond zodat het onderhoud makkelijker is. Ze krijgen ook voorlichting over beheer en snoei.KARES en GEVAPAF hebben in de eerste helft 2020 het “train de trainer” programma en de workshop marketing en beheer uitgesteld in verband met COVID19 .Aanplant van karité, néré en acacia jongelingen.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page