top of page

Nieuwsbrief Kares 2021

Bomenplant dag in Togo op 1 juni

Op 1 juni was het bomenplant dag in Togo. Onze partnerorganisatie ter plekke, de GEVAPAF, heeft deze dag georganiseerd in het dorp Kantindi in de Savanneregio van Togo, waar de door KARES gesteunde de vrouwengroep woont. De vrouwen kregen hulp van mede dorpelingen evenals de leerlingen van de basisschool van Konkoate/Kantindi.


De leerlingen en leraren van de basisschool in Kantindi.Citrusaanplant bij de school


550 jonge boompjes in droog Savanne dorp

Zij hebben samen ongeveer 550 jonge boompjes aangeplant met daaromheen beschermend materiaal tegen hongerig vee. Het is niet alleen jonge aanplant van karitébomen, maar ook van 50 fruitboompjes zoals guave, sinaasappel en citroen. Deze citrusbomen zijn door de leerlingen geplant op het erf van de school.

De vrouwen hebben gekozen voor enige diversiteit met naast de aanplant van Karité, ook Néré(voor mosterd) en de Acaciaboom(voor honing en brandhout)


Jong geleerd….ik pak de droogte aan.


Financiering door KARES

Kares heeft 750 euro gedoneerd voor de aankoop van jonge boompjes en de organisatie van deze dag. Dit is mede mogelijk gemaakt door donaties van enthousiaste particulieren, die via de sociale media geïnformeerd zijn en een boom hebben “geadopteerd” : 2 bomen voor 15 euro.

Hartelijk bedankt namens de vrouwen van Kantindi:

“Zij die een boom hebben geplant,

Alvorens te sterven, hebben niet voor

niets geleefd”Met vereende kracht .

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page